Vi välkomnar Ida Bani Shoraka till Allians!

I början på juni förra året fick vi tillskott i form av Ida Bani Shoraka. Ida sitter på vår revisionsavdelning på södra kontoret. Den fotbollsspelande uppsalabon kom till oss via Talent-Eye. Vi är väldigt glada att hon valde oss. Vi har tagit reda på vad Ida gjorde innan hon började hos oss och varför hon valde att bli revisor. 

Varmt välkommen till Allians Ida, hur känns det att jobba här på Allians?
Jag tycker det känns bra. Jag trivs bra med mina kollegor och jag känner att jag utvecklas varje dag. 

Vad gjorde du innan du började hos oss?
Precis innan så pluggade jag ekonomiprogrammet på Uppsala universitet, sen så började jag på Allians direkt efter att jag tog min examen. 

Vad visste du om oss innan du började här? Varför beslöt du dig för att börja arbeta på Allians?
Jag kände inte till Allians innan jag började här utan det var genom Talent-Eye som jag fick information om företaget. Det var egentligen inte förrän jag hade varit på min första intervju med vår chef Annika, som jag tyckte kändes jättebra, som jag bestämde mig för att jag ville jobba på Allians.  

Det är inte så många kvinnor i branschen, vad fick dig att välja att bli revisor?
Jag tycker att revisor är en ganska cool yrkesroll. Jag gillar att man kombinerar ekonomin med juridiken, för jag har alltid pluggat både juridik och ekonomi tidigare i mitt liv – men haft svårt att veta vilken av inriktningarna ”jag skulle välja”. Revision är en bra mix, vilket har gjort att jag har kunnat “välja” båda inriktningarna samtidigt. Valet att bli revisor skedde egentligen som en slump för mig – för jag vet egentligen inte om jag skulle ha sökt mig till revisorsrollen om inte Talent-Eye hade kontaktat mig. Jag blev kontaktad väldigt tidigt av dem, och då hade jag knappt hunnit börja fundera på vad jag skulle söka mig vidare till efter mina studier. Hur som helst är jag väldigt glad att jag blev kontaktad och att jag valde att testa rollen som revisor. Jag tror verkligen att revisorserfarenhet ger en väldigt bra grund, nästan oavsett vad man väljer att göra i framtiden. 

Vad gör du helst när du är ledig?
Är jag ledig så är jag helst med min sambo, umgås med min familj och vänner, spelar fotboll eller tränar på gymmet.  

Om du var tvungen att bo på en öde ö och fick ta med dig en sak, vad skulle det vara och varför hade du valt just det?
Ja, den här frågan har jag funderat på sen jag läste Julias intervju. Jag tror att jag hade tagit med mig en vattenrengörare kanske, så att jag kan dricka vatten. Sen hade jag nog försökt lösa resten på plats och hoppas att någon ska hitta mig. 

Vad står överst på din bucketlist?
Närmst skulle jag nog säga att åka på roadtrip genom Sverige i sommar med min sambo och campa. Det hade också varit väldigt mysigt att åka till södra Europa, kanske på någon idrottsresa med padel eller något liknande. Det hade varit kul! 

Vad får dig att stanna på Allians?
Att jag inte känner någonting som får mig att vilja lämna Allians. Jag trivs bra med mina kollegor, jag känner mig stimulerad med mina arbetsuppgifter, och jag känner att jag utvecklas i en sådan grad att jag inte känner att jag behöver söka mig någon annanstans. Jag trivs helt enkelt – och det tänker jag ofta på eftersom jag ändå pendlar mellan Uppsala och Stockholm.  

Välkommen Ida!

Text och bild: Emma Vinberg
Allians Revision & Redovisning AB

Ida Bani Shoraka