Vi välkomnar Alexander Grivas till Allians

För 2 år sedan välkomnade vi Alexander Grivas till Allians. Han är idag administratör och sitter på vårt södra kontor. Vi välkomnar vår sportintresserade Alexander till Allians.

Hur kan en dag som administratör se ut?
Dagarna varierar väldigt mycket, lite klyschigt att säga men det är sant. Men en vanlig dag innebär interna arbetsuppgifter som tidsplanering, ekonomi och administration av vissa affärssystem. Dessutom arbetar jag med olika bolagsärenden och konsulttjänster men även presentationsmaterial till våra föreläsande revisorer. Så dessa uppgifter dyker också upp i vardagen.

Vad gjorde du innan du började på Allians?
Innan jag började på Allians studerade jag ekonomiprogrammet på Uppsala universitet. Under min sista termin rekommenderade en tidigare arbetsgivare (ett bemanningsföretag) mig för en intervju på Allians. Därigenom började jag arbeta här på deltid medan jag avslutade mina studier. Efter examen erbjöds jag en fast anställning och sedan dess är jag ”Alliansare” med glädje.

Varför valde du att arbeta på Allians?
Jag fick ju ett smakprov genom att först arbeta på deltid och beslutet därefter var enkelt. För det första är det en fantastisk arbetsplats med spännande och lärorika uppdrag samt intressanta kunder. Därtill har vi kollegorna, folk är genuina och det är högt i tak, samtidigt är de väldigt kompetenta, erfarna och duktiga. Kombinationen av spännande uppdrag och kompetenta kollegor gör Allians till en mycket utvecklande och rolig arbetsplats.

Vad gör du helst när du är ledig?
Min lediga tid spenderas mest med familj, vänner och sport. Jag är ett stort fan av Djurgården och Liverpool, så sporten är en viktig del av mitt liv. Jag spelar även basket några gånger i veckan och är allmänt känd som division 4:as Michael Jordan.

Om du var tvungen att bo på en öde ö och fick ta med dig en sak, vad skulle det vara och varför?
Det är en svår fråga, men om jag måste välja skulle jag ta med mig parabol-tv så att jag kan följa Djurgården och Liverpool. Då har jag något som underhåller mig i ensamheten. Vi får bara hoppas på att eluttag finns.

Vad står överst på din bucketlist?
Återigen svårt, men kanske att åka på safari i Afrika och se Big Five. Något jag velat sedan liten, det skulle vara en otrolig häftig och minnesvärd upplevelse.

Vad får dig att stanna på Allians?
Som jag nämnde tidigare, kombinationen av spännande uppdrag och de fantastiska kollegorna. Sedan bidrar också FIFA-matcherna på lunchen. Det är alltid kul att vinna över kollegorna, särskilt över Pa Mass som inte har en chans.

Text och bild: Emma Vinberg
Allians Revision & Redovisning AB

Alexander Grivas