Vi välkomnar Simon Eklund till vår revisionsavdelning!

I somras hälsade vi Simon Eklund välkommen till vårt revisionsteam. Han sitter på vårt södra kontor och kom till oss genom vårt studentevent Talent Eye. Vi välkomnar vår sportintresserade Simon till Allians.

Varmt välkommen till Allians Simon, hur känns det?
Tackar så mycket, det känns bra. Jag har varit här ett tag nu så känns mer normalt.

Varför beslöt du dig att börja arbeta på allians?
Bra fråga, tanken var egentligen inte att börja på Allians utan var väldigt inställd på att börja EY (en av The big four). Största anledningen till att jag är här är genom Talent Eye, vilket var en mega-slump. Men när jag väl tog beslutet så var det för att jag tror framför allt på kunskapsutbytet. Framför allt finns det väldigt mycket intressanta människor på Allians som kan extremt mycket, det var någonting som tilltalade mig.

Hur kan en dag som junior revisor på allians se ut?
Väldigt varierande. Det är en grej jag gillar med Allians, framför allt att man får mycket ansvar väldigt snabbt. Så att en dag ser aldrig nästan likadan som dagen innan. Men en normal dag sitter jag med någon typ av förvaltningsrevision eller bokslutsrevision under dagen och sen får man stötta kollegorna med diverse ärenden som finns. För mig är det också en del som ingår att vara lite minifadder för de nya eftersom jag var ny för ett år sedan, så jag har den fräschaste kunskapen till hur det var att vara ny, så man får ju ta ansvar på det sättet också. Annars så kan det ju vara allt ifrån att vara ute hos kunder, inventeringar, man får spela kundgolf ibland, om man är duktig.

Vad är det styrkor som du kan tillföra till allians?
Den största styrkan är nog att jag har en bra förståelse mellan vad redovisning och revision är för någonting. Jag är duktig på att kommunicera. Jag är duktig på att förvalta den kunskap jag har och har lätt att lära mig. Jag tror framför allt att jag kan ge nytta till hur det ser ut i omvärlden. Man pratar om digitalisering nu i 15 år, men där har jag ett stort intresse också, så där kan jag också tillföra med ganska mycket. Sen älskar jag att arbete med struktur, ordning och reda, kvalitet och kontroll, jag gillar att förstå vad jag gör och en kontrollfunktion är ju någonting som jag vet att jag är bra, så att vi håller på med rätt saker.

Vad gör du helst när du är ledig?
När jag är ledig så håller mig väldigt aktiv. Jag håller på med mycket olika sporter, ingenting på elitnivå tyvärr, men mer hobbyverksamheter. Allt ifrån fotboll, innebandy, paddel, golf, tennis, klättring, friluftsliv, cykling, egentligen typ det som går att göra. Annars är man ju inte svag för en AW på stan med kollegor eller vänner, hänga med polare, äta gott och ha det trevligt. Det är väl det jag gör på fritiden.

Om du var tvungen att bo på en öde ö och fick ta mer en sak, var skulle jag vara? Och varför valde du just den?
Jag hade främst valt sällskap, men om jag var tvungen att ta med mig en sak hade jag tagit med mig någon typ av boll av något slag. De hade väl ändå varit vettigt, fylla ut tider med någonting. Man kan inte bara sitta och stirra ut på vattnet, det tror jag inte hade gått bra, måste stimulera mig på något sätt.

Vad står överst på din bucket list?
Överst på min bucketlist hade nog varit vandra till base camp på Mount Everest, köra någon typ av stegring, kanske inte hela Everest men en bit upp. Det hade nog varit riktigt mäktigt. Men sen bara allmänt bara att få se Nepal och ta del av andra kulturer.

Vad får det stanna på allians?
Samvaron, alla kollegor och för mig är den största anledningen till att jag är kvar är för att jag vet det finns mycket att lära, kollegorna har betydligt mycket mer erfarenheter och kunskaper inom yrkesrollen. Man behöver inte tvivla att man kommer få svar om man frågar allt från komplicerade revisionsfrågor, redovisningsfrågor, skatt till allt möjligt. Så det är framför allt därför jag är kvar, kulturen här på Allians passar mig verkligen.

Varmt välkommen Simon!

Text och bild: Emma Vinberg

Simon Eklund