Miljarder i elstöd väntar – företag missar möjligheten

Det är en överraskande situation när det kommer till elstödsansökningar hos Skatteverket. Trots förväntningarna har betydligt färre företag än väntat ansökt om elstöd. Tiden börjar rinna ut för dem som har rätt till stödet men ännu inte har skickat in sin ansökan. Sista dagen att ansöka är den 25 september och det ligger miljarder kronor och väntar.

Enligt Svenska kraftnäts beräkningar kommer totalt cirka 29 miljarder kronor att kunna betalas ut i stöd. Detta finansieras genom de så kallade flaskhalsintäkterna. Fram till slutet av augusti hade Skatteverket redan betalat ut 11,7 miljarder kronor i elstöd till cirka 81 500 företag i elområde 3 och 4.

Det finns cirka 237 000 rapporterade företag i elområde 3 och 4 som har rätt att ansöka om elstöd. Trots det har inflödet av ansökningar varit lägre än förväntat.

Marie Elmnäs, projektledare för elstödet på Skatteverket, uttrycker sin förvåning över situationen: ”Vi hade förväntat oss ett högre inflöde av ansökningar.”

Om du tillhör de företag som har rätt till elstöd men ännu inte har ansökt, är det hög tid att agera. Den 25 september är sista chansen att ta del av dessa tillgängliga miljarder i stöd. Se till att inte missa denna möjlighet att få ekonomiskt stöd för ditt företag.

Swedish Currency (Notes) Close Up.