Vi välkomnar Robert Pettersson till vår revisionsavdelning!

I januari hälsade vi Robert Pettersson välkommen till vår revisionsavdelning. Han är auktoriserad revisor och sitter på vårt södra kontor – perfekt för den hamburgarälskande Robert som nog kommer hitta en ny favorit hamburgar-restaurang.

Varmt välkommen Robert! Vad fick dig att söka till Allians?
Jag har alltid varit nyfiken på hur det är att jobba på en mindre revisionsbyrå efter att ha jobbat på en av the big four (EY, PWC, Deloitte & KPMG). Men jag hade en önskan om att få ned övertidstimmarna men samtidigt få arbeta kvar inom revisionsyrket, för jag trivs väldigt bra inom yrket.

Vad gjorde du innan du började hos oss?
Jag arbetade som revisor på EY (Ernst & Young) på deras tillväxtavdelning där jag arbetade i närmare fyra och ett halvt år.

Vad har du för förväntningar på ditt nya arbete på Allians?
Förväntningarna är att jag får en balans mellan jobb och fritid och att det finns goda karriärmöjligheter och potential att utvecklas.

Du kommer som ny auktoriserad revisor, varför valde du att skriva revisorsprovet?
Jag har alltid haft en önskan att bli egenföretagare eller åtminstone ta på mig mycket eget ansvar i min karriär. Att skriva revisorsprovet och bli auktoriserad revisor kändes som ett naturlig steg i den riktningen. För mig handlar det inte bara om att utföra revision och ekonomisk rådgivning, utan även om att ta på mig ansvaret för mina egna kunder och affärer. Jag ser det som en möjlighet att bygga långvariga relationer med mina kunder och verkligen förstå deras behov och utmaningar.

Vad gör du helst när du är ledig?
Jag har ett väldigt stort matintresse, jag älskar att laga mat och testa nya olika maträtter, och när jag inte jobbar går väldigt mycket tid åt att hitta nya maträtter och testa nya tekniker. Jag måste erkänna att jag kan vara lite av en nörd när det gäller matlagning – att förstå de små detaljerna som gör skillnad. Man vill ju sträva efter den perfekta hamburgaren!

Om du var tvungen att bo på en öde ö och fick ta med dig en sak, vad skulle det vara och varför just det?
Jag är väldigt praktiskt lagd så jag hade nog sagt multiverktyg med tennstål, fullt fokus på överlevnad.

Vad står överst på din ”bucket list”?
Två större mål har nyligen uppnåtts i mitt liv, då jag nyligen har blivit pappa till en liten dotter och har blivit auktoriserad revisor. Jag har ännu inte funderat över mitt nästa mål, men högt på listan står “en god natts sömn”.

Vad får dig att stanna på Allians?
Det finns flera faktorer som motiverar mig att stanna på Allians. För det första värdesätter jag den goda arbetsmiljön och den öppna kommunikationen som vi har här. Jag uppskattar också att man får sin egen arbetsplats, ett eget skrivbord.

Sedan uppskattar jag även att vi har väldigt små men effektiva arbetsteam som arbetar väldigt flitigt och trots att vi är en mindre firma så har vi en samlad kunskapskapsnivå som är väldigt hög. Det känns som en arbetsplats där jag kan lära mig av mina kollegor och samtidigt dela med mig av mina erfarenheter för att hjälpa dem att växa.

Varmt välkommen Robert!

Text och bild: Emma Vinberg