Vi välkomnar Temesgen Elias!

I början av februari utökade vi vår revisionsavdelning och hälsade välkommen Temesgen Elias till Allians! Fisksätrabon och Arsenal-supporten började mitt i högsäsong och vi är så glada över att han valde oss. Vi har tagit reda på vad han gjorde innan Allians och vad han tycker är det bästa med att arbeta här.

Välkommen Temesgen! Varför sökte du till Allians?

Jag fick upp ögonen för Allians genom Elias Hade som arbetar här. Innan Allians pluggade vi tillsammans på Stockholms universitet och arbetade sedan båda på EY. Jag kände att jag ville vidare och Elias talade gott om byrån och han tyckte att jag skulle komma på en intervju för att se om Allians var en bra match. Jag fick först träffa Marina och sen Annika och fick ett gott intryck av båda, så efter det sa jag upp mig från EY och skrev på hos Allians.

Hur länge var du på EY och hur länge har du arbetat som revisor?

Jag var på EY i två år. Jag pluggade först företagsekonomi på Stockholms universitet i tre år och sen började jag på EY.

Vad är det bästa med att arbeta på Allians?

Det bästa är att det är så högt i tak. Att det finns olika arbetsroller här märks inte av i kommunikationen utan det känns som att man kan ställa vilken fråga som helst till vem som helst. Miljön är också avslappnad och man kan skämta och ha kul tillsammans. Sen är det även bekvämt att ställa frågor här och jag får alltid höra att det inte finns några ”dumma” frågor, vilket är riktigt skönt, speciellt som ny.

Varför valde du att bli revisor?

Det var ett spontant beslut. Jag skrev min C-uppsats i redovisning och revision och det kändes naturligt att börja med revision för att se om jag trivdes med det eller inte. Jag körde på magkänsla helt enkelt. Hittills har jag känt att det är väldigt roligt och jag utmanas och utvecklas varje dag. Nu har jag som mål att bli auktoriserad inom ett par år och fortsätta arbeta med revision.

Vad gör du helst när du inte arbetar?

När jag är ledig umgås jag med vänner och familj, jag reser när det är möjligt och tar det lugnt. Ibland går jag och tränar och jag kollar även mycket på fotboll, gärna Arsenal som är mitt favoritlag.

Har du spelat fotboll?

Ja men det var länge sen nu. Jag började när jag var 16 år men sen skadade jag knät och ja, det är den vanliga historien, jag hade blivit proffs om inte knät kom i vägen och förstörde etc… Man skyller på allt förutom disciplinen. Men förutom spelandet har jag även arbetat som fotbollstränare för ett lag i Fisksätra där jag bor.

Om du var tvungen att bo på en öde ö och fick ta med dig en sak, vad skulle det vara och varför valde du just det?

Spontant tänker jag att jag skulle vilja ta med mig en låda Karins Lasagne eftersom det är en rätt jag äter nästan varje dag på jobbet. Jag lagar tyvärr inte mat.

Vad står överst på din ”bucket list”?

Jag vill åka till Brasilien. Jag har alltid varit intresserad av landet i och med mitt fotbollsintresse och det verkar vara ett jättehäftigt land. Sen vill jag även gå och se Arsenal när de spelar.

Vad får dig att stanna på Allians?

Att man känner sig hemma här redan från allra första början och att alla kollegor är så trevliga och fantastiska. Det är väldigt högt i tak, man kan vara sig själv och det finns många möjligheter att utvecklas.

Varmt välkommen till Allians!