Månadens hållbarhetstips från Allians

Det finns massor med olika sätt du kan göra din vardag mer hållbar, både som privatperson och som företagare. Vi på Allians vill ge några tips varje månad på hur du själv kan göra hållbara förändringar och samtidigt påverka andra till att leva ett mer hållbart liv.

  • Privatperson: Slänger du mat? Gör en matlåda och ta med till jobbet istället. Ekonomin i att inte äta ute varje dag är hisnande: på en vecka sparar du in 500 kr och på ett arbetsår 23 500 kr. En vecka till medelhavet för en genomsnittsfamilj kostar 27.000 kr idag – och då är du klimatkompenserad om du väljer rätt bolag.
  • Företagare: Har du god ordning i ekonomin? Är du ikapp med din bokföring så att du kan använda dig av rapporter för att fatta beslut löpande? Har du svarat ja på båda praktiserar du hållbar redovisning och har i slutändan en hållbar ekonomi. Har du dessutom satt en prognos (kärt barn har många namn: budget, mål), blir det lättare att följa upp och styra din verksamhet åt rätt håll. Vi på Allians hjälper dig mer än gärna med att få ordning på din ekonomi (antingen med vår hjälp eller bara med kloka råd på hur du kan bringa ordning) eller med att rita upp en karta om hur och vart du kan navigera för att uppnå dina mål. Hör av dig så berättar vi hur!

Hållbarhetstips på arbetsplatsen:

  1. Logga ut från din dator och se till att den är avstängd innan du går hem.
  2. Stäng av skärmarna när du loggar ut. Nej, de stängs inte av automatiskt.
  3. Släck lampan och stäng av eventuella tv-skärmar efter dig när du går ut från konferensrummen.
  4. Skickar du fakturor till kund? Be kunden om en mejladress dit du kan skicka kundfakturor istället för via post. Här nedan kommer ett textförslag:

”Hej kära kund!

Hoppas allt är bra med dig!

I samband med vårt hållbarhetsarbete har vi börjat gå över till att skicka ut våra fakturor digitalt. Till vilken mejladress kan vi skicka er faktura?”

Vill du prata mer hållbarhet är du alltid välkommen att återkomma till Sofie Malmberg som är hållbarhetsansvarig på Allians på sofie.malmberg@re-allians.se för en vidare diskussion eller möte.

Kom ihåg, man kan inte göra allt men alla kan göra någonting.