Intervju med praktikant Sofia

Sofia Kallbro Martin från Järfälla har under hösten utfört LIA-praktik hos oss på vårt kontor i Barkarby. Sofia studerar för tillfället till redovisningsekonom på Iterum Education och har under sin 8 veckor långa praktik hjälpt till på vår redovisningsavdelning. Vi har frågat henne om hur hon upplevde sin praktik och vad hon har för förväntningar inför kommande karriär.

Vad går du för utbildning just nu?

Jag går en tvåårig yrkeshögskoleutbildning till redovisningsekonom hos Iterum Education. Skolan ligger här i Stockholm men utbildningen går på distans så jag har klasskamrater runt om i hela landet vilket är kul.

Hur var din praktik hos oss? 

Min praktik på Allians har varit jättebra. Alla som jobbar här har varit så trevliga, välkomnande och inbjudande så jag är glad att jag har fått göra min praktik här. Jag har fått vara med på många olika moment i redovisningsprocessen och har även fått jobba självständigt med uppgifter som jag har lärt mig väldigt mycket av.

Vilka förväntningar hade du på din praktik innan du började här? Har de uppnåtts?

De förväntningar jag hade var mest att få en uppfattning om hur vardagen ser ut för en redovisningskonsult och att få lite sammanhang och verklighetsanknytning för det vi har fått lära oss i skolan. De har absolut uppnåtts och jag känner att jag har fått bättre förståelse för redovisningens helhet.

Vad har du lärt dig under din tid på Allians?

Jag har lärt mig mycket under min tid här, både små och stora saker. Jag har bland annat fått bättre förståelse för hur viktigt det är att kommunicera väl med sin kund och att förstå verksamheten för att kunna hjälpa dem på bästa sätt med redovisningen. Jag har också insett att man som redovisningskonsult aldrig är fullärd utan med alla förändringar som kommer i regler och praxis så är det viktigt att ständigt hålla sig uppdaterad. Här på Allians är alla väldigt öppna med att dela med sig av sin kunskap och de områden som man har mer koll på, så det har varit väldigt kul att få uppleva.

Vad har du förväntningar/planer inför din framtida karriär? 

Jag håller fortfarande på att lista ut vad mina planer är men att bli auktoriserad redovisningskonsult står absolut med på listan. Mest ser jag fram emot att få jobba inom ett område som jag tycker är väldigt intressant och att fortsätta utvecklas och lära mig samtidigt som jag jobbar, gärna med massa härliga kollegor.

Till sist, hur ska du spendera jul och nyår? 

Julafton kommer vi att fira med släkten hemma hos min morbror i Nacka och juldagen kommer vi att fira hemma hos oss. Min man är från Australien och där firar de jul på juldagen så vi brukar fira båda dagarna. På nyår blir det middag hemma med vänner.