Varmt välkommen till Allians Mohammed Saad!

I september hälsade vi välkommen Mohammed Saad, revisor och fotbollsälskare från Hässelby, till vår revisionsavdelning.

Varmt välkommen Mohammed! Hur känns det att vara på Allians?

Det känns bra, det känns verkligen som att jag har hamnat rätt. Det är trevlig miljö här och inte alls så tråkigt som jag har hört andra i branschen ha det. Att arbeta som revisor kan låta jättefyrkantigt men så är det verkligen inte här.

Kul att höra! Vad gjorde du innan du började här?

Innan jag började på Allians pluggade jag till revisor och innan det ströjobbade jag lite, bland annat som väktare och telefonsäljare, lagermedarbetare och budleverantör på PostNord samt arbetade på bank. Huvudsakligen arbetade jag som väktare.

Spännande, hur var det att arbeta som väktare?

Jo men det var intressant, det är ju både ett fysiskt och psykiskt krävande jobb. Jag fick lära mig mycket om det sociala, om hur man till exempel hanterar konflikter och är trevlig mot folk som inte trevliga tillbaka.

Intressant. Hur kom det sig att du började studera till revisor sen?

Jag visste redan från början att jag skulle gå ekonomi på högskolan och det var därför jag studerade ekonomi-ekonomi på Bromma Gymnasium. Intresset för revision växte med tiden och det var det jag till slut valde att rikta in mig på under högskolan.

Vad har du för förväntningar på din anställning här på Allians? Vad ser du fram emot?

Jag ser fram emot att bli mer självgående och att jag kommer till den punkten där jag har ännu bättre kontakt med kunderna. Jag ser även fram emot att fortsätta vara en mellanhand till näringslivet, som man är som revisor och jag ser även mig själv bli auktoriserad här.

Vad gör du helst när du inte jobbar?

Då blir det mycket fotboll, mest tittande då jag inte är så bra på att spela längre. Jag tittar helst på när Real Madrid spelar. Utöver det tränar jag en del, gärna 4–5 gånger i veckan om jag är inne i en bra rutin. Jag tycker även om att lyssna på podcasts som till exempel Rättegångspodden, P3 Dokumentär, P3 Krim. Det kan vara vad som helst egentligen. Jag gillar även att spendera tid med tjejen, gå promenader, kolla på film och gå ut med hennes hund Uno.

Varmt välkommen till Allians!