Vi välkomnar Josefine Fleminggård till Allians!

I april hälsade vi välkommen Josefine Fleminggård till oss på Allians. Josefine är det senaste tillskottet till vår redovisningsavdelning och började här som praktikant i höstas.

Varmt välkommen Josefine! Hur känns det att arbeta på Allians?

Det känns jättebra, jag är supernöjd.

Du började här som praktikant i september och har nu varit anställd hos oss i snart 3 månader. Känner du att det är någon skillnad arbetsmässigt nu jämfört med när du var här som praktikant?

Ja det är det, det är mer att göra för mig nu när jag rapporterar tid och behöver tänka på att komma upp i rätt tid. Jag har även fått kunder att ta hand om, så det skiljer sig också.

Vad tyckte du om din praktik? Var den rolig och givande?

Ja, det var jätteroligt och jag trivdes jättebra. Det var därför jag valde att fortsätta här när jag fick chansen.

Vad gjorde du innan du började här som praktikant?

Jag har arbetat på flera olika ställen, bland annat i Försvarsmakten där jag arbetade som soldat i två år.

Spännande! Hur var den upplevelsen?

Det var roligt och väldigt annorlunda. Man kan t.ex. inte prata hur som helst eller bete sig hur som helst.

Vad var det som lockade in dig på det spåret?

Jag har alltid velat göra lumpen ända sen jag var liten. Innan jag fyllde 18 tog de bort mönstringen men jag sökte runt lite och såg att det gick att ansöka frivilligt, vilket jag gjorde. Jag hann precis gå den frivilliga versionen innan de tog tillbaka mönstringen sedan.

Hur kom det sig att du valde redovisning sen efter det?

Jag tänkte att jag ska ta tag i mitt liv nu. Efter gymnasiet hade jag inga planer på att plugga utan ville hitta ett jobb och se hur jag trivdes. Jag provade massor av olika jobb men sen kände jag att ”nej, nu ska jag göra lumpen” och då tänkte jag satsa min karriär på försvaret. Tyvärr kände jag inte att det var någonting för mig och då ville jag hitta något plugg istället. Eftersom jag gick ekonomi i gymnasiet så blev det rätt naturligt att jag valde någonting med ekonomi. Det var dock en stor chansning, jag hade ingen aning om vad en redovisningskonsult arbetade med och behövde läsa på vilka arbetsuppgifter som ingick i rollen innan jag valde att söka. Jag hade en tanke att jag efter gymnasiet skulle vakna upp en vacker dag och veta exakt vad jag ville göra men det hände ju inte, så då kände jag att jag chansar på redovisningen. Det är ingen som kommer att komma till mig och säga vad jag ska göra utan jag måste ta tag i det själv och är det inget för mig så hoppar jag av och provar någonting annat. Lyckligtvis fastnade jag och tack vare praktiken kände jag att det här är nog något för mig. Så på den vägen är det.

Hur känner du inför framtiden? Vill du avancera eller vill du bara arbeta som redovisningskonsult?

Just nu vill jag bara jobba och bli trygg i redovisningsbranschen och sen får vi se vart det bär av sen. Jag tänker att jag inte ska planera så mycket framåt just nu utan för mig är det viktigast att trivas här och nu och ha roligt på jobbet.

Vad gör du helst när du är ledig?

Då ligger jag i soffan med en påse chips och kollar serier. Annars umgås jag med vänner, spelar lite paddel ibland och spenderar mycket tid med hunden men är jag ledig en dag så älskar jag att ligga i soffan och bara lata mig.

Varmt välkommen till Allians!