Vi välkomnar Elias Hade till Allians!

I slutet av februari hälsade vi välkommen Elias Hade till oss på Allians. Den före detta Järfällabon och framtida expertkommentator i både fotboll och Formel 1 bor numera i Råcksta och påbörjade sin anställning som revisor hos oss mitt i högsäsong.

Välkommen till Allians Elias! Hur känns det?

Tack, det känns bra! Det känns verkligen bra. Jag kom in direkt i högsäsong, vilket jag även gjorde på min förra arbetsplats och jag tycker att det är väldigt skönt att börja när allt är igång helt och hållet. Det känns som att jag kommer in i arbetssättet och systemen mycket snabbare än om det vore lågsäsong. För det är ju en tydlig skillnad mellan högsäsong och lågsäsong, så det här känns ändå bra. Nu har jag inte varit på plats på kontoret hela tiden sen jag började och det senaste året har jag nästan bara arbetat hemifrån, så jag har nästan blivit mer van att arbeta hemifrån än på plats. Däremot har jag sakta men säkert börjat komma in mer på kontoret nu när jag har kommit till Allians och det känns bra!

Vad gjorde du innan du började hos oss?

Jag arbetade på EY innan och kom dit direkt från Stockholms universitet. Jag var på EY i 1 år och 3 månader innan jag började här på Allians och hoppade även där direkt in i högsäsong. Så det har varit full rulle nästan hela tiden.

Vad roligt! Så du tog alltså examen i januari 2020?

Exakt, jag började på EY i december och skrev samtidigt min C-uppsats då. I december var det inte supermycket att göra på EY så jag hann göra både och. Sen körde allt igång i januari.

Härligt! Vad gör du helst när du inte jobbar?

Oj, ja nu går det inte att göra lika mycket som förut känns det som utan jag har fått strukturera om min fritid lite. Jag har börjat titta väldigt mycket på fotboll på sistone. Jag spelar inte själv längre men tittar väldigt mycket på Premier League.

Hur länge spelade du fotboll?

Jag spelade från att jag var 5–6 år tills att jag var ungefär 15 år gammal, så det var ändå ett tag. Jag spelade faktiskt i Viksjö och i Bele Barkarby som ligger här nära vårt norra kontor. Jag är uppväxt i det här området och det var lite det som lockade mig till Allians. Så det är roligt.

När jag är ledig tittar jag alltså mycket på fotboll, jag umgås med vänner och jag har faktiskt börjat kolla på Formel 1 nu efter att Netflix släppte en serie där man får följa Formel 1-förare i deras vardag och på tävlingar. Jag gillar även att åka skidor på vintrarna när det går, inte längd men utför och så gillar jag att resa på somrarna.

Varmt välkommen till Allians!