Nu skickas mer än 3,5 miljoner deklarationer till de med digital brevlåda

Nu startar utskicket av deklarationen till de som har en digital brevlåda. I år är det nästan en halv miljon fler som får deklarationen så här tidigt jämfört med förra året. Den som vill ha sin skatteåterbäring redan i april behöver deklarera digitalt senast den 31 mars, utan att göra några ändringar eller tillägg.

Den som anslutit sig till en digital brevlåda senast den 27 februari får sin deklaration skickad dit den 4-11 mars.

– I år är det mer än 3,5 miljoner som kommer att få sin deklaration skickad till sin digitala brevlåda, jämfört med cirka tre miljoner förra året. Det är positivt att allt fler väljer den digitala vägen, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.

Den som inte anslutit sig till en digital brevlåda får deklarationen med posten mellan den 13 mars och 15 april. Det går bra för alla att deklarera i appen eller på skatteverket.se från och med den 17 mars när deklarationen öppnar. Den som kan godkänna de förifyllda uppgifterna och inte behöver göra ändringar eller tillägg kan få sina skattepengar redan 7-9 april. Sista dag att i så fall godkänna deklarationen digitalt är den 31 mars.

– Glöm inte att kontrollera uppgifterna i deklarationen när du fått den. Om uppgifterna inte stämmer är det viktigt att kontakta sin arbetsgivare så att de kan rättas, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

Skatteverket