Skydda dig mot obehörig adressändring med Skatteverkets e-tjänst

Skatteverkets e-tjänst som skyddar mot obehörig adressändring har funnits i två år. Idag är drygt 900 000 personer anslutna. Den som har en säker digital brevlåda för myndighetspost får dessutom en avisering där om och när folkbokföringsadressen ändras.

– Det är enkelt, säkert och gratis att anmäla adressändring i vår e-tjänst. Trots det anmäler fortfarande cirka 400 000 personer varje år flytt på pappersblankett. Det är nästan en av fyra av dem som anmäler flytt, säger Agneta Carlquist, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Den som ansluter sig till e-tjänsten ”Spärra obehörig adressändring” kan spärra möjligheten till adressändring på papper, så att det enbart går att ändra adress inloggad med e-legitimation på skatteverket.se.

– Idag har 905 826 personer spärrat sin adress på det sättet. Jag tänker att det kan finnas en hel del som inte ännu känner till möjligheten att ge sig själv ett extra skydd, helt kostnadsfritt, säger Agneta Carlquist, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Den som är ansluten till en digital brevlåda som erbjuder säker digital myndighetspost får där en avisering när folkbokföringsadressen ändrats.

Varje år kommer det in nästan 1 700 000 flyttningsanmälningar till Skatteverket.

Läs mer om identitetsintrång och hur du kan skydda dig på Skatteverket.se

Källa: Skatteverket.se