Fler kan få skatteåterbäring i april

Skatteverket förlänger tiden för att ansluta sig till en digital brevlåda och möjligheten att få skatteåterbäring tidigt. Den som skaffar en digital brevlåda senast den 28 mars har möjlighet att få tillbaka pengar redan i början av april.

2,2 miljoner deklarationer har snart skickats ut till de som anslöt sig till en digital brevlåda senast den 1 mars. Många har anslutit sig till en digital brevlåda även efter den 1 mars och Skatteverket vill därför göra det möjligt för fler att få tidig skatteåterbäring.

– Vi kan inte skicka ut deklarationen digitalt till de som anslutit sig senare, men den som skaffar en digital brevlåda och deklarerar digitalt utan att göra ändringar senast den 28 mars, har möjlighet att få återbäring redan i början av april, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.

Den 20 mars öppnar appen och e-tjänsten för alla. Även de som fortfarande väntar på sin pappersdeklaration kan logga in då för att kontrollera och godkänna deklarationen.

För att få pengar tidigt måste man deklarera digitalt i Skatteverkets app eller i e-tjänsten senast den 28 mars. En förutsättning är också att ett konto för utbetalning är anmält.

Viktiga datum

  • 20 mars

Deklarationen öppnar.

  • 28 mars

Sista dagen att skaffa en digital brevlåda och att deklarera i appen eller e-tjänsten för möjligheten att få skatteåterbäring i april.

  • 15 mars – 15 april

Deklarationen skickas ut på papper till de som inte har en digital brevlåda eller som anslöt sig efter den 1 mars.

  • 2 maj

Sista dagen att deklarera.

Källa: Skatteverket.se