Allians Kumar Thirugnanam – auktoriserad revisor

Grattis Kumar!
– nyexad auktoriserad revisor, hur känns det?

Det känns jätteroligt! Jag har i 2 månaders tid väntat på svaret från revisorsnämnden och det var med stor nervositet jag öppnade kuvertet från RN igår. Jag är otroligt glad idag. Jag har försökt och inte tänka på provet under den här perioden men tro mig, det var lättare sagt än gjort.

Hur lång tid tog auktorisationen och hur går det till?

En grundförutsättning för att avlägga revisorsprovet är att man har en magisterexamen inom redovisning och att man praktiskt har utövat arbetet under en period på 5 år. Sedan måste man skriva revisorsprovet som anordnas av revisorsnämnden och när man väl har klarat provet får man ansöka om auktorisationen. Jag har själv jobbat ca 9 år efter mina studier och skaffat mig en bred erfarenhet. Det var ett svårt prov där man testas på sina  kunskaper inom revision, redovisning, beskattning och associationsrätt. Provet varade i 2 dagar och skrivtiden var 6 timmar per dag och jag satt och läste och skrev konstant i 6 timmar.

Vad tror du är den största fördelen med att vara auktoriserad revisor?

Det här är en stämpel på de kunskaper jag besitter. Det ska bli kul att få vara med på ett uppdrag hela vägen, från att sälja in uppdraget till att leverera en slutprodukt som jag själv skriver under.

Sist men inte minst, hur tänker du fira din framgång?

Vilken respons jag fick av mina  kollegor, familjen och vänner, redan igår passade jag på att skåla med min familj, ser så mycket fram emot att fira med mina kollegor och vänner.

Text: Ida Wallin/Kumar Thirugnanam Bild: Michelle Peng