Allians deltar på GMNs årliga kongress

Inom Allians har vi under flera år funderat över vilket internationellt nätverk som skulle passa oss bäst. Vi har bland annat blivit uppvaktade av GMN. Då vi ansåg att de bäst överensstämmer med hur vi verkar och arbetar beslutade vi att lämna in ansökan om att bli medlemmar där. Nätverket består av små till medelstora revisionsbyråer över hela världen. I likhet med oss prioriterar organisationen också den familjära känslan både inom sina medlemsbyråer samt även i förhållande till sina klienter.

Efter att Allians blivit godkända som medlemmar åkte våra revisorer, Peter Åsheim och Annika Hansen Fernaeus för att delta i vår första världskongress med GMN i London som varade i fyra dagar.

Vid ankomsten till London möttes vi av ett varmt mottagande från GMNs medlemmar, bland andra Sören från Danmark, som är den vi har haft kontakt med gällande om vi skulle bli en av aktörerna i GMN.

Den andra dagen inleddes med en Amfibiesafari som gick såväl via Londons gator genom Themsen. Det var en härlig känsla när bussen körde ner i floden. Efter turen var det samling för alla delegater på ett lunchmingel vid en av de äldre restaurangerna i London. Vi möttes, och hälsades välkomna, av delegater från alla möjliga länder.

Efter lunchen fortsatte vi tillsammans med Australiens och Singapores delegater samt fem representanter från Goodman & Jones (som var värdar för årets kongress) genom Londons gator. Vi hann prata mycket och hade en härlig eftermiddag. Dagen avslutades med en gemensam middag nere i en restaurangkällare där den goda stämningen från eftermiddagen fortsatte med en massa roliga historier.

GMN kongressdagar

Efter de två inledande dagarna så startade GMNs kongress. Den inleddes med att vi fick presentera Allians. En mycket givande presentation där vi efteråt fick höra att många andra länder arbetar precis som vi.

Vi delades sedan in i ett antal arbetsgrupper för att lösa olika utmaningar som vi står inför som fristående byråer inom ett internationellt nätverk. Den intensiva arbetsdagen avslutades med en galamiddag ombord på en båt med panoramafönster vilket innebar att utsikten under middagen var magnifik.

Digitalisering är något hela världen talar om

Kongressens andra, och sista, dag bestod av många intressanta ämnen från inbjudna föreläsare. Vi fick lyssna på massor av spännande föreläsningar som både var inspirerande och bekräftade att vårt nya arbetssätt inom digitalisering är rätt väg att gå.

Digitalisering är något hela världen talar om och vi kände att vi inom Allians, i en internationell jämförelse, har kommit riktigt långt. Programmet under dagen gav oss även tid att knyta fler intressanta kontakter för framtiden.

Vi är mycket nöjda med kongressen och vi konstaterar att den familjära känslan vi har inom Allians nu också sträcker ut sig internationellt genom många nya värdefulla kontakter. Tack vare vårt medlemskap i GMN skapar vi oss ett givande nätverk runt om i världen, där vi kan utbyta erfarenheter och även ta hjälp av varandra när så behövs. Medlemskapet gör också att vi får möjlighet att erbjuda våra kunder hjälp vid företagande utomlands och vi får även en inblick i hur regelverk och lagar fungerar i andra länder.

Fakta GMN

GMN är en internationell sammanslutning av oberoende revisionsbyråer. GMN representeras av 70 företag över 6 kontinenter.

Text & bild:

Annika Hansen Fernaeus och Peter Åsheim,

auktoriserade revisorer på Allians Revision & Redovisning AB